Nederland en wereldwijd

PGS voorbeelden

Inspiratie opdoen in het binnen- en buitenland

PGS is een werkwijze die al veel wordt gebruikt. In Nederland door Demeter (boer-boer kennisuitwisseling) en bijvoorbeeld door de Voedselcoöperatie GASAP in Brussel (boer-burger dialoog over de duurzaamheid van de productiewijze).
 
Als inspiratie voor een PGS systematiek ter ondersteuning van de Buurtmarkten hebben we dus ook en vooral in het buitenland gekeken. In samenwerking met onze partners Both Ends en IFOAM hebben we een top 8 van de meest ontwikkelde PGS systemen wereldwijd samengesteld: Uit België, Frankrijk, Italië, Zuid-Korea, China en de Verenigde Staten. En ook de PGS werkwijze van onze Nederlandse Demeter organisatie is ons tot voorbeeld.
 
Naast de samenvatting van de verschillende voorbeelden zijn ook relevante documenten toegevoegd die je zou kunnen gebruiken als je zelf een PGS variant voor jouw organisatie zou willen uitwerken. Zodra het CSA Netwerk haar PGS systeem heeft uitgewerkt zal je dat ook op deze website terug kunnen vinden ter informatie.
 
Voor meer informatie over PGS in het algemeen en meer internationale voorbeelden verwijzen wij graag naar de PGS pagina van IFOAM en hun kaart.

Heb je zelf een vorm van een PGS ontwikkeld voor jouw organisatie? Laat het ons weten! We nemen jullie variant graag mee bij onze voorbeelden.